Małgorzata Wdówka
25 Marz

Jajko z niespodzianką :)

Jajka nadziewane pastą z awokado. Awokado, bardzo zdrowy owoc, dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a potas w nim zawarty reguluje ciśnienie krwi. Zawiera też dobrą porcję nienasyconych kwasów tłuszczowych omega - 3 i omega - 6, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Składniki:

  • 4szt jaj
  • 1 awokado
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz i sól

Przygotowanie:

  1. Jaja ugotować na twardo, wyjąć żółtko,
  2. Awokado pokroić w drobną kostkę,
  3. Dodać pokruszone żółtka i odsączonego tuńczyka,
  4. Wszystko wymieszać. Dodać musztardę z jogurtem, przyprawić do smaku,
  5. Wymieszane składniki nałożyć na wcześniej przygotowane jajka.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ